چهارشنبه 5 ارديبهشت 1403 شمسی /4/24/2024 3:45:44 PM
توضیحات نعمت زاده درباره حقوق های نجومی در مجلس:

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در این وزارتخانه و شرکت های تابعه حتی یک مورد نجومی بگیر نداشته ایم و سقف حقوق در وزارت صنعت کمتر از 20 میلیون تومان است.
حقوق پایه مدیرعامل فولاد مبارکه 36 میلیون تومان است/ دولت در شرکت ذوب‌آهن حتی یک درصد سهم هم ندارد

به گزارش معدن نامه، محمدرضا نعمت زاده برای پاسخ به سه سوال نادر قاضی پور، عزیز اکبریان و علیرضا محجوب نمایندگان ارومیه، کرج و تهران در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
برخورد نکردن با مدیران شرکت صنایع فولاد مبارکه، ذوب آهن، مس و آلومینیوم که حقوق های نجومی دریافت کرده اند،اخذ نکردن پروانه کسب توسط فروشگاه های کوروش از اتحادیه شهرستان ها و تمام شدن هزینه فولادهای هفت گانه بیش از واقعیت سه سوال این نمایندگان بود که قاضی پور به نمایندگی از اکبریان و محجوب از نعمت زاده مطرح کرد .
وزیر صنعت، معدن و تجارت به این سه سوال پاسخ کامل داد اما نماینده ارومیه اعلام کرد که قانع کننده نبود و بنابراین سوال ها به رای گذاشته شد.
مجلسی ها نیز با 89 رای موافق، 73 رای مخالف و 14 رای ممتنع از مجموع 224 نماینده حاضر در جلسه اعلام کردند که از پاسخ های وزیر صنعت، معدن و تجارت قانع شدند.
حقوق پایه مدیرعامل فولاد مبارکه 36 میلیون تومان است 
قاضی پور روز یکشنبه در تشریح سه سوال گفت: تا سال 1400 و براساس برنامه پنج‌ساله ششم توسعه باید تولید فولاد در کشور به 54.6 میلیون تن افزایش پیدا کند که طبق استراتژی توسعه صنایع کشور حداقل تا آخر سال 94 باید به 47.63 میلیون تن می رسیدیم، طبق این برنامه باید 9 میلیون تن آن صادر می شد که با عملکرد بسیار بد، ضعیف و جانب دارانه هنوز موفق نشده ایم که کل مصرف داخلی را تولید کنیم چه برسد به اینکه صادرات را افزایش دهیم. 
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان این که فولاد یعنی زیرساخت توسعه ای کشور اما امروز تنها 5 تن تولید داخل داریم که هزینه بسیار زیادی به دنبال دارد، افزود: باید حداکثر استفاده از مواد اولیه و منابع داخلی در مراحل مهندسی و احداث مورد توجه قرار می گرفت، اما در سال 92 شاهد بودیم که شما پنج نفر را به عنوان مدیرعامل و سرپرست سازمان ملی فولاد عزل و نصب کردید. 
وی به طرح های دولت های نهم و دهم اشاره و اظهار کرد: گزارشی از طرح های در دست احداث دولت احمدی نژاد در کمیسیون صنایع مجلس مطرح شد که انتظار داشتیم شما با سابقه کاری که دارید و حداقل هزینه و زیان طرح ها را به سرانجام برسانید اما اوضاع برعکس شد. 
قاضی پور خاطرنشان کرد: در جهان ایجاد کارخانه فولاد با ظرفیت پنح میلیون تن صرفه اقتصادی ندارد اما شاهد هستیم در ایران اسلامی به دلیل پایین بودن دستمزد کارگران و ارزان قیمت بودن مواد اولیه کارخانه های فولاد با ظرفیت 2.5 میلیون تن بدون سود و زیان احداث می شود. 
وی با بیان این که انتشار اخبار کذب به مجلس جرم است، تصریح کرد: بنده می توانم با استناد به ماده 206 آئین نامه داخلی شما را به قوه قضائیه معرفی کنم چرا که شما سه سهام مدیریتی دارید و براساس سخنان رهبر معظم انقلاب در 22 مرداد سال 93 افرادی که حقوق نجومی دریافت کرده اند تنها نباید عزل و نصب شوند و نباید موضوع برداشت های غیرمجاز و حقوق نجومی فراموش شود بلکه باید پرداخت ها پیگیری شود. 
نماینده مردم ارومیه در مجلس تصریح کرد: حتی مراجع تقلید به حرام بودن حقوق های نجومی تاکید کردند، ما موضوع را طی نامه ای از شما پیگیری کردیم چرا که مدیر فولاد مبارکه اصفهان که در چند شرکت عضو هیات رئیسه است طی سال های 93 و 94 حقوق های نجومی دریافت کرده است اما تاکنون پاسخی از شما دریافت نکرده ایم. 
وی گفت: مدیرعامل فولاد مبارکه حقوق پایه ای برابر 36 میلیون تومان دارد که شما در گزارشی به کمیسیون صنایع عنوان کردید این فرد تنها سه میلیون دریافتی دارد، آیا در اصفهان خانم های باسواد کم است که مدیرعامل ذوب آهن اصفهان آقای صادقی همسرش را به عنوان مشاور انتخاب کرده است، این عزل و نصب ها باعث پرداخت حقوق های نجومی می شود. 
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مدیرعامل فولاد مبارکه همزمان در چند شرکت عضو هیات مدیره است به طور نمونه عضو هیات مدیره یک موسسه خیریه است که چندین شرکت هلدینگ را تحت پوشش دارد چرا به موضوع حقوق های نجومی در اصفهان رسیدگی نمی شود؟ 
وی با بیان این که بسیاری از فرزندان شهدا، ایثارگران شاغل در ذوب آهن درخواست اعمال آئین نامه استخدامی فصل 16 را دارند اما شما این موضوع را قبول نکردید، تصریح کرد:‌ بیمه عمر و حوادث بازنشستگان ذوب آهن همچنان بلاتکلیف است پس چرا رسیدگی نمی کنید. 
قاضی پور افزود: متاسفانه باز هم شاهد آمار کذب در صحن و همچنین در کمیسیون از جنابعالی بودیم و این در حالی است که با افتتاح قارچ گونه فروشگاه های زنجیره ای تنها در شهرستان ارومیه 329 پروانه خواروبار فروشی ابطال شد و این امر بدین معنا است که هزاران نفر با این شرایط بیکار شده اند.

دولت در شرکت ذوب‌آهن حتی یک درصد سهم هم ندارد 
وزیر صنعت، معدن و تجارت درمورد حقوق های نجومی شرکت های صنایع فولاد مبارکه ، ذوب آهن، مس و آلومینیوم اظهارکرد: گفته شده 300 نفر در این وزارتخانه حقوق نجومی می گیرند اما ما یک مورد نجومی بگیر نداشته ایم.
نعمت زاده گفت: درباره چهار شرکتی که گفته شد حقوق نامتعارف یا نجومی پرداخت کردند باید بگویم هیچ کدام از این شرکت‌ها دولتی نیستند زیرا در شرکت ملی فولاد دولت 20 درصد سهم دارد و سایر این شرکت‌ها نیز متعلق به دیگر دستگاه‌های، صندوق‌ها و بخش عمومی واگذار شده از طریق بورس است. 
وی با بیان این که دولت در شرکت ذوب‌آهن حتی یک درصد سهم هم ندارد و عمده سهام آن متعلق به شستا و صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی است، تصریح کرد: ما در هیچ کدام از آیین‌نامه‌های و حقوق‌ها هیچ گونه دخالتی نداشتیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: با توجه به مباحثی که در جامعه پیش آمد و بررسی‌هایی که دولت انجام داد به این جمع‌بندی رسیدند که شرکت‌هایی که صندوق‌ها در آن سهیم هستند و سهام عدالت در آنها است یا برخی دیگر از دستگاه‌های دولتی یا نیمه ‌دولتی که در این شرکت ها سهم دارند در قالب مقررات مصوب قرار می گیرند و سقف حقوقی که تعیین شد را ابلاغ کردیم و همه شرکت‌ها هم قبول کردند. 
نعمت زاده خاطرنشان کرد: از 300 و چند مورد پرداخت حقوق‌های نجومی که مطرح شد باید بگویم که بعد از بررسی کامل حتی یک مورد هم در وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان‌‌های تابعه آن نداشتیم و بالاترین حقوق ما در این وزارتخانه کمتر از 20 میلیون تومان بود که گزارشات آن هم موجود است. 
نعمت زاده در پاسخ به سوال دیگر درمورد فروشگاه‌های زنجیره‌ای کوروش هم گفت:‌ براساس ماده 86 قانون نظام صنفی فروشگاه‌های بزرگ چند منظوره مجموعه متنوع از کالا و خدمات مورد نیاز عموم را در یک مکان مناسب عرضه می‌کند و فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای تحت مدیریت متمرکز و با نام تجاری واحد که حداقل در دو فروشگاه به عرضه کالا و خدمات مبادرت می‌کنند، مشمول این قانون می‌شوند و باید حداقل عضو یکی از اتحادیه‌های صنفی ذیربط باشند و پروانه کسب دریافت کنند. 
نعمت‌زاده اظهارکرد: به موجب این قانون آئین‌نامه‌ای تصویب شده که فروشگاه‌های زنجیره‌ای مربوط به شهرستان یا حتی استان خاصی نیست و مختص سراسر کشور است و باید تحت یک مدیریت واحد اداره شوند و اتحادیه این فروشگاه ها متمرکز است و این ارتباطی به ما ندارد. 
وی ادامه داد: برخی که از فروشگاه‌های زنجیره‌ای ناراحت هستند بیشتر از باب رقابتی است و ما طبق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مأمور شدیم به اصلاح و شفاف‌سازی نظام توزیع کمک کنیم. 
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین به اظهارات نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه اشاره کرد و یادآور شد: نماینده ارومیه لیستی ارایه کرد که 84 واحد صنعتی در حوزه انتخابیه وی تعطیل شده که براساس بررسی ما، 30 مورد فعال بوده و چون پروانه آنها برای مدت محدودی بوده باید دوباره آن را تمدید کنند.
نعمت زاده خاطرنشان کرد: 26 مورد نیز فعال بوده و شغل خود را تعویض کرده اند، 16 مورد نیز نام خود را تغییر داده و فقط 12 مورد غیرفعال بوده که مشکلاتی مانند شهرداری داشتند.
وی همچنین درپاسخ به سؤال سوم که درخصوص هشت طرح فولاد است، گفت: این طرح‌ها را دولت در سال 83 تصویب کرد که در زمان دولت های نهم و دهم کمیته‌ای از سه دستگاه مختلف برای این امر مسئول شده و مشخص کردند که به سه نقطه کشور تقسیم شوند و 8 طرح 800 هزار تنی تعریف کردند و در سراسر نقاط مختلف گسترش پیدا کرده است. 
نعمت زاده ادامه داد: در آغاز دولت یازدهم این طرح‌ها نیمه‌ تمام بود و بودجه‌ های دولتی نتوانسته بودند آنها را تأمین کند لذا آنها متوقف شدند و درنهایت تصمیم گرفتیم بخش خصوصی را دعوت کنیم و تا 80 درصد در این طرح‌ها سرمایه‌گذاری کردند.
وی یادآور شد: به دلیل این که برای این طرح ها در زمان تحریم به صورت انحصاری قرارداد بسته بودند،فقط فاینانس چین قابل استفاده بود.
قاضی پور پس از اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که از پاسخ های نعمت زاده قانع نشده است اما نمایندگان مجلس با رای خودپاسخ های نعمت زاده را وارد دانستند.



منبع: ایرنا

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین