شنبه 29 ارديبهشت 1403 شمسی /5/18/2024 8:45:04 AM
  • گروه مطلب:| خبر| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:42564
  • زمان انتشار:چهارشنبه 15 تير 1401-14:30
  • کاربر:
نوآوران و بزرگان بخش معدن و صنایع معدنی کشور به «دایان» آمدند

رویداد همرسانی «دایان» رویدادی با محوریت توسعه بازار و تجاری سازی محصولات و خدمات شرکت های دانش بنیان زنجیره صنعت فولاد به همت طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی با حضور سیاستگذاران دولتی و بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان این عرصه برگزار شد.
ارائه توانمندی‌ ۱۰ شرکت دانش بنیان‌ فولادی/ چالش‌های فناورانه زیر ذره‌بین نخبگان معدن و صنایع معدنی

به گزارش بیرونیت به نقل از شبکه ایمینو، حسین منصوری مجری طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی (ایمینو) در رویداد دایان با تشریح مشکلات اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان مطرح کرد:
ایمینو در جهت رفع این معضلات نسبت به معرفی شرکت های دانش‌بنیان به صندوق های سرمایه‌گذاری، شرکت‌های بزرگ معدنی و متخصصان مربوطه اقدام می‌کند. مشکلات اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان تامین مالی، توسعه بازار و توسعه محصول است.

او افزود: شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه معادن و صنایع معدنی از طریق معاونت علمی فناوری، مراکز رشد، پارک های علم و فناوری، دانشگاه ها ، معاونت آموزش و پژوهش ایمیدرو شناسایی کردیم. همچنین با ایجاد ارتباط برقراری ارتباط با این شرکت ها از طریق ایمیل، مذاکرات تلفنی و نامه رسمی در بازه زمانی اول تا هفتم خرداد ماه سال ۱۴۰۱ احصای نیازها و چالش های شرکت های دانش بنیان را تا تاریخ هجدهم خرداد طبقه بندی کردیم.

منصوری ادامه داد: اتخاذ راه حل تشکیل کارگره ارزیابی و ارائه راه کار برای مرتفع کردن نیاز های شرکت‌های دانش بنیان و برگزاری نشست ها و رویدادهای مشترک از دیگر اقدامات ما بوده اما اصلی ترین موضوعی که ایمینو می تواند در آن راستا یاری‌رسان شرکت های دانش بنیان باشد، کمک به توسعه بازار آنهاست. به همین منظور، ایمینو با شناسایی دقیق چالش های شرکت های بزرگ معدنی و صنایع مرتبط و هدایت شرکت های دانش بنیان در این زمینه موجبات رفع این چالش ها را بصورت اثربخش فراهم می‌کند.

او افزود: از میان ۶۸۸۰ شرکت های دانش بنیان ثبت شده در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تعداد ۳۷۰ شرکت فعال در بخش معدن و صنایع معدنی شناسایی شد و از این میان تعداد ۸۹ شرکت در زنجیره صنعت فولاد، ۳۶ شرکت در زنجیره مس، ۹۶ شرکت در حوزه ساخت ماشین آلات و تجهیزات، ۴۵ شرکت در حوزه فرآوری، ۴۴ شرکت در زنجیره اکتشاف و استخراج، ۱۵ شرکت در زنجیره سرب و روی، ۲۰ شرکت در حوزه محیط زیست، ۱۰ شرکت در زمینه استحصال فلزات گران بها و ۱۵ شرکت در سایر زمینه ها مشغول به فعالیت هستند.

منصوری ادامه داد: در تلاش هستیم با همکاری صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی جهت پوشش بیمه‌ای برای فعالیت‌های حوزه استارت آپ و های‌تک و از سوی دیگر آموزش به صاحبان استارتاپ و جذب سرمایه‌گذاران مسیر فعالیت استارتاپ‌های معدنی در کشور را تسهیل کنیم. نیاز ورود به نوآوری و فناوری همکاری با رسانه است و رسانه است که می‌تواند بی‌اعتمادی بخش‌ معدنی به استارتاپ‌ها را برطرف کند.

او افزود: ازجمله برنامه‌های ایمینو در سال‌جاری، سنجش و تعیین وضعیت تیم‌های استارتاپی موجود و تسهیلگری و هدایت آن‌ها با حمایت از ۱۶ استارتاپ در مرحله پیش‌شتابدهی تا سقف ۵۰ میلیون و شتابدهی ۲۵۰ میلیون، میزبانی از کارآفرین‌ها، مدیران کارآفرین، انجمن‌ها و … تخصصی بخش معدن و صنایع معدنی و جذب و آموزش کارآموزان علاقه‌مند به نوآوریست.

وعده روسای تشکل‌های معدنی، فولادی و سنگ‌آهنی به دانش بنیان‌های فولادی

در ادامه محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران با اشاره به اهمیت نقش دانش‌بنیان‌ها در راه‌حل های نوآورانه صنعت استراتژیک فولاد، اعلام آمادگی کرد شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در زنجیره صنعت فولاد به صورت رایگان می‌توانند عضو افتخاری خانه معدن ایران شوند.

همچنین بهروز اسماعیلی مشاور و مدیر بومی‌سازی و توسعه تکنولوژی انجمن تولیدکنندگان فولاد و مهرداد اکبریان نیز در ادامه اعلام آمادگی کرد که شرکت های دانش بنیان می‌توانند عضو این انجمن‌ها شوند و به عنوان یک عضو سهم در همفکری‌ها و هم‌افزایی‌ها داشته باشند.

پوشش بیمه‌ای برای سرمایه‌گذاری‌های با ریسک بالا

در ادامه این رویداد، فرید دهقانی مدیرعامل صندوق بیمه فعالیت های معدنی با بیان اینکه ماموریت صندوق برای کل زنجیره ارزش تعریف شده، مطرح کرد: در سال جدید، ما برای استارتاپ‌های دارای TRL4 به بالا بیمه نامه سرمایه‌گذاری برای پوشش ریسک فعالیت در زمینه معدن و صنایع معدنی را خواهیم داشت که البته بعد از تایید ایمینو و معرفی به صندوق این بیمه‌نامه تهیه می شود.

او با اشاره به اینکه عمده فعالیت صندوق بر مبنای حمایت مالی و پوشش ریسک پروژه‌ها تعریف شده، افزود: برای استارتاپ‌های TRL7 تا TRL9 نیز در حوزه استارتاپی هم پوشش ریسک را خواهیم داشت و هم اعطای تسهیلات تا یک سقف مشخص که بعد از طرح در مجمع عمومی فوق‌العاده و اخذ مجوز تا دو هفته دیگر اجرایی می‌شود.

دهقانی عنوان کرد: در ارتباط با شرکت های دانش بنیان که دارای تاییدیه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یا صندوق نوآوری و شکوفایی هستند و قصد دارند سرمایه‌گذاری در پایلوت های صنعتی و نیمه صنعتی کنند و تست های آزمایشگاهی شان را انجام داده اند، پوشش بیمه ای داریم حتی برای شکست پروژه و هم‌ اقدام به اعطای تسهیلات برای این پروژه‌ها کرده‌ایم.

او با بیان اینکه ما تفاهم‌نامه ای با شرکت ملی فولاد و ایمینو داریم که قسمتی از منابع را برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص دهیم، گفت:
قصد داریم برای شرکت‌های دانش بنیانی که در راستای تجاری‌سازی نیازمند پوشش ریسک‌های بالا هستند، شرایط مساعدی فراهم کنیم و در این عرصه به صورت جدی ورود کنیم. ضمن اینکه پوشش ریسک ما فقط شامل حال طرح های معدنی تا انتهای زنجیره متالورژی می‌شود.

در این رویداد شرکت‌های فرآوری مواد معدنی با فناوری پلاسمای(رایکا گستر پلاسم)، تولید قطعات ضدسایش به روش ریخته گری(صنایع متالورژی مصمم اصفهان)، ابداع تکنولوژی بومی گندله سازی کوچک مقیاس با ظرفیت تولید 100 تا 400 هزار تن در سال(کیمیا صنعت اسپادانا)، طراحی و تولید نوآورانه محصولات صنعتی(شرکت طراحی سیستم و اتوماسیون دورعلی)، پایلوت و شبیه سازی خطوط تولید، مهندسی مجدد، مهندسی معکوس، رفع موانع تکنولوژیکی تولید (شرکت فناوری و پژوهش سهند آهن و فولاد خاورمیانه)، پایلوت و شبیه سازی خطوط تولید، مهندسی مجدد، مهندسی معکوس،رفع موانع تکنولوژیکی تولید(شرکت زر اکسیر نیما)، ساخت اسلاید گیت دریچه پاتیل فولاد سازی، ساخت غبارگیر خشک و مرطوب (دژپاد صنعت سازه)، نوسازی و تولید و رتروفیت کلید های فشار ضعیف و متوسط برق قدرت(شرکت توسعه صنایع پتروفولاد بهمن)، دستگاه لاینر هندلر و کنترلر آسیاهای معدنی(شرکت دانش بنیان پیشرو صنعت دانش فراز)، صادرات گسترده قطعات استراتژیک نسوز پاتیل های ذوب(پالار صنعت) در حضور بزرگان بخش معدن وصنایع معدنی به ارائه توانمندی‌های شرکت خود پرداختند.

گفتنی است، در این رویداد نوآوران و مدیران بخش معدن و صنایع معدنی کشور حضور خواهند داشت و ظرفیت ها و توانمندی‌های شرکت فناور و دانش بنیان فعال در عرصه فولاد، فرصت‌ها و چالش‌های فناورانه فولادسازان و احصای نیاز واحدهای تولیدی و تسهیلگری ارتباط میان نوآوران، مدیران و سیاستگذاران مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین